Het beste betonflex in iedere situatie

Ben je op zoek naar het beste betonflex in iedere situatie? Dan moet je dit artikel lezen. Het uitkiezen van de beste betonplex plaat voor jouw verbouwing vereist de nodige aandacht. Maar waar moet je precies op letten als je een goede betonplex plaat zoekt voor jouw bouwproject? In dit artikel leggen we het aan je uit!

betonplex plaat

Ga je voor een waterdichte betonplex plaat of niet?

Een van de eerste aspecten om goed op te letten als je betonplex wilt gaan kopen, is of je waterdichte platen nodig hebt of niet. Zeker als je buiten gebruikmaakt van betonplex is het cruciaal om te kiezen voor platen die goed waterdicht afgewerkt zijn. Waterdichte betonplex is afgewerkt met een speciale strakke coating ofwel laklaag, die voorkomt dat er vocht de platen in kan trekken. Dit is belangrijk, want hiermee voorkom je dat de platen vocht opnemen en uiteindelijk gaan vervormen. Daarom is het slim om, als je de keuze hebt, sowieso te kiezen voor platen met een vochtwerende laag. Je betaalt er iets meer voor, maar hebt dan wel de garantie dat je over betonplex beschikt dat goed tegen vocht kan.

Let op het type verlijming

Platen van betonplex kunnen op uiteenlopende manier zijn verlijmd. Ook dit sis een punt van aandacht als je op zoek bent naar betonplex afwerkingsmateriaal voor jouw klus. De twee mest voorkomende soorten verlijming bij betonplex zijn MR-verlijmingen en WBP-verlijmingen. Wat het verschil is Heel simpel: Mr verlijmingen zij verlijmingen die vochtwerend zijn. MR staat dan ook voor ‘Moist Resistant’ verlijming. Dit type verlijming is ideaal om binnenshuis te gebruiken voor verlijmingen in vochtige ruimtes, zoals de badkamer, de keuken of de zolder. De platen beschermen optimaal tegen onverhoopte contactmomenten met vocht, waardoor je platen in een visueel en technisch goede staat blijven verkeren. Wil je echter nog meer zekerheid dat je een plaat hebt doe vochtbestendig is? Dan kun je het beste kiezen voor WBP-verlijmingen. Deze verlijming is prima bestand tegen regenachtig weer, sneeuw en vochtige omstandigheden. Kies daarom voor deze verlijming als je jouw plaatwerk wilt gebruiken in de badkamer, de keuken of buitenshuis!